Avaleht     Toit     Kliima     Kütus     Ühine!    
Mis on GMO?
Riskid
Toidutootmine
Kliimamuutused
Biokütused
Uudised
Infoleht
Artiklid
Ühine!
GM-tooted
GMO-vabad piirkonnad
Õigusküsimused
Kooseksisteerimine
Trükised
Filmid
Kalender
Kes me oleme?
Viited
Kontakt
Loodi kaalujälgijate õunad
22.02.2006

USA teadlased aretasid õunapuu, mille viljadele annab magusa maitse sorbitool. Õunapuu geneetilise modifitseerimise abil muutsid nad taime ainevahetust, mistõttu need säilitavad õuntes tavapärase puuviljasuhkru fruktoosi asemel sorbitooli.

Sünteetiline sorbitool on toiduainetetööstuses küllaltki tavaline suhkruasendaja. Võrreldes fruktoosiga sisaldab sorbitool 45% vähem kaloreid. Loe edasi:

http://www.greengate.ee/index.php?page=1&component_id=11&id1=15227