Avaleht     Toit     Kliima     Kütus     Ühine!    
Mis on GMO?
Riskid
Toidutootmine
Kliimamuutused
Biokütused
Uudised
Infoleht
Artiklid
Ühine!
GM-tooted
GMO-vabad piirkonnad
Õigusküsimused
Kooseksisteerimine
Trükised
Filmid
Kalender
Kes me oleme?
Viited
Kontakt
Kalavalk - võti väherasvase jäätise tootmiseks



23. juuni 2006
Daily Mail, UK


Firma Wall's plaanib kasutada valku, mis pärineb kalaverest, luues nõnda maailma esimesed geneetiliselt muundatud jäätised.

Wall´si emafirma Unilever väidab, et see tehnika aitab arendada vähese kalorisisaldusega, väherasvast jäätist, millest võiks saada uus müügihitt, nagu seda on olnud nt. Magnum ja Carte D'Or.

Geneetilise muundamise kasutamine võib muidugi minna vastuollu tarbijate sooviga süüa looduslikku toitu, kuid Unilever usub, et väherasvase jäätise plussid kaaluvad üles igasugused kahtlused tehnoloogia suhtes..

Pärinedes algselt ühe ookeanikala verest, aitab see valk kalal jääda ellu ka väga külmades tingimustes sügaval ookeanis.

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain.html?in_article_id=392219&in_page_id=1774