partnerid

    kkok kkamet

    rmklogo

    riigikontroll

EKO seisukohad EL 2030. aasta kliima- ja energiapoliitika raamistiku rohelise raamatu kohta

31. mai

24. ja 31. saatis EKO Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile oma seisukohad ja kommentaarid EL 2030. aasta kliima- ja energiapoliitika raamistiku rohelise raamatu kohta.

EKO on seisukohal, et EL kliima- ja energiapoliitika eesmärgid peavad olema sektoripõhised, juriidiliselt siduvad ja meetmed peavad olema üksteist täiendavad – nii regulatiivsed, turupõhised kui vabatahtlikud. Olulisimateks meetmeteks on fossiilkütuste subsideerimise lõpetamine ja kütuste maksustamisel nende energiasisaldusest ja CO2 heitest lähtumine, kvaliteedinõuete karmistamine nii fossiilkütustele kui biokütustele ning energiatõhususe nõuete karmistamine nii hoonetele, sõidukitele kui masinatele ja seadmetele. Kokku edastati Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile 8 konkreetset soovitust, millised võiksid olla 2030 kliima- ja energiapoliitika eesmärgid, millega on võimalik tutvuda siin: EKO seisukohad EL 2030a kliima- ja eneregiapoliitka rohelise raamatu kohta

esindaja

Eesti Ornitoloogiaühing

Aadress:

Veski 4, Tartu 51005

NB! Tähitud kirjadele palume kindlasti lisada ka esindusorganisatsiooni nime, kes 2016. a. on Eesti Ornitoloogiaühing.

koordinaator:
Riho Kinks
tel: 5086690;

E-post: info[ät]eko.org.ee

toetajad

kkm

kysk