partnerid

    kkok kkamet

    rmklogo

    riigikontroll

Nahkhiirte varjekastide talgud ja meediaseminar

22. november 2011

EKO liikmed ja keskkonnameedia huvilised kogunesid teisipäeval Palupõhja looduskooli juures selleks, et paigaldada Alam-Pedja metsadesse varjekaste nahkhiirtele ning arutleda keskkonna teemade üle Eesti meedias.

Nahkhiirte varjekastide meisterdamine

Nahkhiirte varjekastide meisterdamine

Niiskele sügisilmale vaatamata kogunes osalejaid kokku 12, ühiselt kopsiti kokku nahkhiirte varjekastid ning kuulati looduskooli juhataja Robert Oetjeni ülevaadet looduskooli tegevusest. Varjekastid paigaldati metsa nahihiirte ekspert Lauri Lutsari juhendamisel ja näitliku nahkhiirte uurimise tutvustamise saatel. Varjekastid said ehitatud sellise õpetuse järgi: http://www.bats.org.uk/pages/bat_boxes.html#wooden ning üles riputatud hõredamasse metsa transektidena, et neid hiljem oleks võimalik käia kontrollimas.

Talgusupi maitsmise järel koguneti looduskooli saali, kus Tartu Ülikooli kommunikatsiooni osakonna teadur Maie Kiisel esitles esialgseid tulemusi meediauuringust, mis käsitles keskkonna teemade kajastamist Eesti meedias. Uuringust järeldub, et kuigi Eesti ajalehtede maht on aastate jooksul vähenenud, on keskkonna teemad stabiilselt lehtedes samas mahus kajastatavad. Teemade kajastamise osas esineb aga aina rohkem killustatust ja vähem analüütilist lähenemist. “Uuriv ajakirjandus on nii väike osa keskkonnateemade käsitlemisel, et see ei paista statistikas väljagi,” ütles Maie Kiisel.

Talgute ja meediaseminari korraldamist toetas Kodanikuühiskonna Sihtkapital KÜSK (www.kysk.ee). Nahkhiirte varjekastide talgutel valmis Vikerraadio saatejuhi Sven Pauluse intervjuu Lauri Lutsariga: http://vikerraadio.err.ee/saade/huvitaja/3005.

esindaja

Balti Keskkonnafoorum

Aadress:

Liimi 1, Tallinn 10621

NB! Tähitud kirjadele palume kindlasti lisada ka esindusorganisatsiooni nime, kes 2018. a on Balti Keskkonnafoorum

Koordinaator:
Vivika Veski
tel: 5569 4874

e-post: info[ät]eko.org.ee

toetajad

kkm

kysk